Att alltid ha i frysen: chokladbollar

chokladbollar

Egentligen föredrar jag kokos framför pärlsocker, men när jag panikartat skulle göra chokadbollar i går hade jag ingen kokos. Inte heller strösocker. Det resulterade i chokladbollar med sukrin – vilket visserligen är nyttigare. Månadens sötsak hos Söta saker är vardag. Och chokladbollar är vardag för mig. Särskilt mycket vardag blir det här receptet som ju är sockerfria chokladbollar. Jag har ofta chokladbollar i frysen, eftersom det är perfekt att ta fram två eller tre (eller fem eller, eh, tio) när sötsuget kryper sig på.

Och jag vet att chokladbollarna på bilden har pärlsocker på sig, så de är inte alls sockerfria. Jag hade ingen kokos hemma och var sötsugen, så eftersom bollarna i sig inte innehåller socker valde jag att rulla dem i pärlsocker ändå.

Du behöver:
100 gram smör
3 dl havregryn
1 1/4 dl sukrin
4 msk kakao
1 tsk kaffepulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
kokos att rulla bollarna i (eller pärlsocker för dig som vill ha något sötare)

Gör så här:
1. Mixa ihop alla ingredienser i en hushållsassistent eller med elvisp.
2. Rulla smeten till bollar.
3. Rulla bollarna i kokos/pärlsocker.
4. ÄT.

Mums.

En reaktion på “Att alltid ha i frysen: chokladbollar

  1. Pingback: Vardagligt | Söta saker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>