Brownies med chokladtryffel och flingsalt

browniefudge1
browniefudge3

Sega, mjuka, fantastiskt goda brownies med krämig chokladtryffel och lite flingsalt på toppen. Ungefär hur gott som helst. Flingsaltet gör kakorna extra goda – jag skulle kunna haft på så mycket mer. Choklad och salt, en helt underbar kombo!

Det här receptet är rätt så rejält, men går såklart att minska. Jag gjorde det i en långpanna. Vill du göra det i en vanlig kladdkakaform till exempel kan du göra en tredjedel av receptet.

Du behöver (cirka 50 brownies):
375 gram smör
7,5 dl socker
3 dl kakao
1 tsk salt
6 tsk vaniljsocker
6 ägg
4,5 dl vetemjöl

Chokladtryffel:
3 dl vispgrädde
400 gram mörk choklad
1 tsk smör

Garnering:
flingsalt

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sedan i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 40 cm. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. Grädda kakan på 175 grader, varmluft, mitt i ugnen i cirka 20 min. Låt den svalna i formen.
3. Medan kakan svalnar, koka upp grädden i an kastrull. Stäng sedan av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om. Ställ in tryffeln i kylen i ungefär en timme. Rör om då och då. Tryffeln ska tjockna, men inte stelna.
4. Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. Skär kakan i rutor. Strö eventuellt lite flingsalt på några av rutorna.

browniefudge2

Mums.

En reaktion på “Brownies med chokladtryffel och flingsalt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>