Chokladhjärta till desserten

chokladhjärta

När jag gjorde havreflarn med choklad sist blev det ganska mycket choklad över. Slänga mat är inte min grej, så jag gjorde chokladdekorationer som är perfekt att ha i frysen för att kunna plocka fram och dekorera fina desserter med! Den här gången använde jag blockchoklad, men det går ju lika bra med mörk eller vit choklad. Tänk vita chokladhjärtan… det måste jag göra!

Gör så här: Smält choklad i vattenbad. Häll över chokladen i en spritspåse och spritsa hjärtan eller något annat på bakplåtspapper. Låt dem stelna, gärna i kylskåpet. När de svalnat är de jättelätta att ta bort från bakplåtspappret. Lägg gärna i en låda och förvara i frysen.

Mums.

2 reaktion på “Chokladhjärta till desserten

 1. Trollmamma

  Du får färga vit choklad med lite pastafärg så den blir rosa, blir ju fullständigt fantastiskt! Fast det gäller nog att packa in dem väl i frysen, känns som risken att de bryts är stor. Eller är det bara i min frysbox det är totalt kaos och byttorna riskerar att falla omkring när man ska ha tag i nåt? =)

  Svara
  1. Hungriga damen Inläggsförfattare

   Bra idé att färga dem! Jag har lagt mina hjärtan i en grekisk yoghurt-hink i frysen. Där i ligger de väldigt stadigt tack och lov.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>