Chokladtårta – fri från mjöl, rik på choklad

kladdis

Du behöver (6-10 portioner):
100 gram smör
200 gram mörk choklad
2 dl strösocker
4 ägg

Chokladglasyr:
1 dl vispgrädde
100 gram mörk choklad
1 msk honung
1 msk smör

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar.
3. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.
4. Häll smeten i en smord form (24 centimeter i diameter) och grädda i ugnen i 15-20 minuter.
5. Låt kakan kallna helt. Den får gärna stå i kylen innan du tar ut formen.
6. Koka upp grädden till glasyren. Ta den från värmen och tillsätt choklad i små bitar. Rör tills chokladen har smält.
7. Tillsätt honung och smör. Låt svalna något och häll den sedan på den kalla kakan.
8. Låt kakan stelna i kylskåp. Servera med vispad grädde.

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>