Den perfekta matlådan: ratatouille

Bra matlådemat? Ratatouille! Jag brukar göra storkok och frysa in. Jag är väldigt kräsen vad gäller mat som varit fryst, men det här är nästan exakt lika gott efter ett par minuter i mikron. (Även om jag mest värmer på kastrullen på grund av, just det, kräsen.) Dessutom går ju ratatouille att variera bra med olika tillbehör. Jag brukar äta den med ugnsbakade quornfiléer med parmesan på (alternativt mozzeralla). Olja in filéerna, salta, peppra och riv lite parmesan över dem. Låt dem sedan stå i ugnen till de fått lite färg. Jättegott!

grönsaker

ratatouille

Du behöver (6 portioner):
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 aubergine
1 zucchini
3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
0,5 msk socker
olja
salt och peppar

Gör så här:
1. Skölj grönsakerna och skär dem i stora bitar. Hacka vitlöken.
2. Hetta upp olja i en gryta och fräs grönsakerna och vitlöken, utan att de får färg.
3. Häll över de krossade tomaterna och låt allt småputtra under lock i minst 30 minuter.
4. Smaka av med salt, socker (för att framhäva tomatsmaken) och nymald svartpeppar.
5. Servera med något gott, förslagsvis quornfiléer.

Mums!

En reaktion på “Den perfekta matlådan: ratatouille

  1. Pingback: Ratatouille med fetaost och frön | Hungriga damen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>