Sjukt goda dinkel- och valnötscones

dinkelscones2

dinkelscones1

Jag hade varken inspiration eller ork till någon seriös matlagning i kväll. Så jag gjorde scones. Men inte vilka scones som helst, utan dinkel- och valnötscones. Jag har nästan alltid dinkelmjöl när jag bakar scones, men valnötter var första gången jag använde. Att jag inte testat det förr – det var nämligen hur gott som helst!

Du behöver (2 portioner):
50 gram smör
1 dl mjölk
4-5 dl dinkelmjöl
1 dl valnötter
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Gör så här:
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
2. Smält smöret. Under tiden, hacka nötterna fint. Häll dem med mjölblandningen och rör runt.
3. När smöret har smält, häll mjölken i kastrullen och blanda runt. Häll sedan mjölkblandningen i mjölblandningen och rör runt till en deg.
4. Forma 2-4 bullar av degen och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 250 grader i 10-13 minuter.
5. Servera direkt, helst med te och en jäkla massa ost.

Mums.

En reaktion på “Sjukt goda dinkel- och valnötscones

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>