Dubbelsöta cupcakes med hungriga damen-frosting

cupcakes2

Vad gör man av en måndag som är fullkomligt skittråkig? Jo, man träffar tjejen man är mentor till och bakar lite cupcakes. Och oj vad nöjda vi blev med våra übersöta skapelser! Söta till utseendet, söta i smaken. Till och med frostingen blev god, jag som normalt brukar peta bort den. Jag hade glömt köpa philadelphiaost, så det blev en väldigt god frosting utan philadelphia – och gör jag frosting igen är det så här jag kommer göra.

cupcakes1

Du behöver (12 cupcakes):
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron

Frosting:
150 gram rumsvarmt smör
250 gram florsocker
3 tsk vatten
1,5 krm vaniljpulver
några droppar karamellfärg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret. Häll sedan i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
6. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Vispa ihop smör, florsocker, vatten och vaniljpulver till en jämn frosting.
9. Färga frostingen med karamellfärg om du vill. Dela eventuellt upp frostingen för att färga den i olika färger.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera eventuellt med till exempel strössel.

(Och frostingen kallar jag hungriga damen-frosting för att den är så fint turkos.)

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>