Fantastisk kladdkaka med täcke av vit choklad

kladdiskakavitchoklad

I dag är det kladdkakans dag! Det måste vara en av de bästa temadagarna, tillsammans med fettisdagen. Den här kladdkakan gjorde jag på vinst och förlust i somras, när jag jobbade sista dagen på världens bästa redaktion. Jag kan avslöja att idén med vit choklad över hela kladdkakan började lite som ett misstag – men det blev succé. Kladdkakan är verkligen fantastiskt god. Den blir ganska söt med den vita chokladen och passar därför utmärkt att servera med lite syrliga bär.

Du behöver:
2 ägg
2,5 dl socker
100 gram smör
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

Du behöver dessutom:
150 gram vit choklad
eventuellt lite kakao

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl och salt. Blanda sedan försiktigt ner det i äggsmeten, och häll sedan ner det smälta smöret. Obs! Blanda allt försiktigt, annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
4. Smöra en kakform med löstagbar kant. Häll i smeten i formen.
5. Grädda kakan i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakan svalna.
6. Smält vit choklad över vattenbad.
7. Häll över den vita chokladen över kaddkakan och smeta ut den så att det blir ganska jämnt. Ställ in kakan i kylskåpet och låt chokladen stelna.
8. Avsluta gärna med att garnera tårtan med lite silad kakao. (Roligast är ju förstås att göra en kul bild eller text på kladdkakan.)

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>