Fantastisk sötpotatissoppa med fantastisk mandel- och parmesantopping – sa jag fantastisk?

sötpotatissoppa

Mhmm, ni HÖR ju så bra det låter! Mamma bjöd på den här soppan när jag hälsade på senast. Jag vad såld bara när jag hörde ”sötpotatis” och ”parmesan”. Jag smakade. Blev mer såld.

Du behöver (4 portioner):
2 sötpotatisar
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
lite färsk basilika

Mandel- och parmesantopping:
100 gram parmesanost
3 msk hackad färsk basilika
70 gram mandelspån
2 msk olivolja

Gör så här:
1. Skala och skär sötpotatis, lök och vitlök i mindre bitar.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn allt. Krydda med salt och svartpeppar.
3. Häll på vatten och tillsätt en buljongtärning. Låt koka på medelvärme i cirka 15 minuter.
4. Mixa soppan slät. Smaka eventuellt av med lite grädde.
5. Riv parmesanen grovt och lägg i en skål. Tillsätt basilika, mandel, olja och blanda om.
6. Häll upp soppan i skålar och lägg lite mandeltopping i varje soppskål. Dekorera gärna med lite basilika. Ät och njut.

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>