Frittata med gröna ärtor, basilika och mascarpone

frittata

Mitt livs första frittata – och mums, vad god den blev! Grundreceptet hittade jag i Elle mat & vin, men jag har modifierat det lite. De hade så små portioner där…

Du behöver (1 portion):
2 ägg
1/2 vitlöksklyfta
0,5 krm cayennepeppar
1 krm salt
smör och olivolja (till stekning)

Ärtfyllning:
1/3 djupfrysta gröna ärtor (tinade)
25 gram mascarpone
1/3 dl riven parmesan
5-6 stora basilikablad
0,5 msk olivolja
1/2 riven vitlöksklyfta
1 krm salt

Gör så här:
1. Mosa ingredienserna till ärtfyllningen grovt med en gaffel.
2. Låt vitlöken och cayennepepparn fräsas lite i smör och olja i en stekpanna.
3. Knäck äggen i en skål och vispa snabbt ihop dem. Salta.
4. Häll äggen i stekpannan med vitlöken och cayennepepparn. Grädda i ett par minuter.
5. Klicka ut ärtfyllingen på frittatan och låt den gräddas på svag värme i några minuter, till den är färdig. (Ärtfyllningen ska smälta ner lite.)
6. Ät som den är eller servera med (soja)korv.

Mums.

3 reaktion på “Frittata med gröna ärtor, basilika och mascarpone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>