GI-tacogratängen med zucchini

tacogratäng1

Jag fick besök i dag, ända från Dalarna. Föräldrarna kom hit på lunch, så jag slängde ihop en tacogratäng, vars recept jag hittat i GI&hälsa, Expressens hälsomagasin. Slängde ihop, förresten, ja, det är faktiskt så lätt som det låter.

Du behöver (4 portioner):
500-600 gram quornfärs (eller köttfärs om du föredrar det)
1 påse tacokrydda
1 zucchini
2 dl vispgrädde
1 dl tacosås (jag använde stark)
3 dl riven ost

tacogratäng3

tacogratäng2

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek färsen, tillsätt tacokrydda och 2 dl vatten (om du har köttfärs behöver du inte lika mycket vatten) och låt koka ihop ett tag. Smaka av med salt och peppar.
2. Vispa grädden och blanda den med tacosåsen och salt och peppar.
3. Skiva zucchinin och lägg hälften i botten av en smord ugnsform. Fördela hälften av färsen över, och därefter hälften av gräddblandningen. Börja sedan om och varva zucchini, färs och gräddblandning igen. Toppa med riven ost.
4. Låt grädda i ugnen i cirka 40 minuter.

Jag måste även tillägga att denna hungriga dam, som ofta blir hungrig en-två timmar efter en nåltid och normalt inte ens blir mätt, blev mätt på den här rätten. Och jag kände mig inte sugen på mat på flera timmar! Succé!

Mums.

En reaktion på “GI-tacogratängen med zucchini

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>