Glutenfria kokosmuffins med hallon

kokosmuffins1
kokosmuffins2

Handen på hjärtat, bakverk utan socker och vetemjöl är inte lika goda som de sötare alternativen. Men! De här är nära inpå lika goda, ska jag be att få tala om. Faktiskt till och med jättegoda. Och lite nyttigare. Dessutom perfekt för alla glutenintoleranta.

Du behöver (cirka 12 muffins):
3 ägg
1 dl sukrin (eller annat sötningsmedel)
0,5 dl bakepro
1 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
100 gr smör
1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
hallon

Gör så här:
1. Vispa äggen med sötningen. Låt det bli lite luftigt.
2. Blanda de torra ingredienserna.
3. Smält smöret och blanda i mjölken.
4. Fördela smöret och mjölken i äggsmeten och häll sist i mjölblandningen.
5. Fördela smeten i 12 muffinsformar och tryck ner ett hallon i varje.
6. Grädda på 200 grader i cirka 12-14 min.

Mums.

3 reaktion på “Glutenfria kokosmuffins med hallon

    1. Hungriga damen Inläggsförfattare

      Ja, och man kan ju faktiskt baka allergivänligt trots att man tål gluten. Jag rekommenderar verkligen de här! De är säkert supergoda med blåbär också.

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>