Gör eget te – av citronmeliss

citronmeliss

Vad kan man göra av citronmeliss? Ja, det var jag tvungen att ta reda på när min citronmeliss bara växte och växte. Citronmelisste är både gott och nyttigt, fick jag fram.

Citronmeliss ska vara oerhört bra för välmåendet på flera sätt. Jag vågar inte säga vad som är vetenskapligt eller ej, men tydligen ska örten bland annat vara bra mot sömnproblem och nedstämdhet. Den ska också reducera oro och stress, förbättra koncentrationen och hjälpa vid orolig mage, högt blodtryck, hjärtklappning och migrän. Som om det inte vore nog ska citronmelissen också vara energigivande och lindra kronisk trötthetssyndrom, vara feberstillande och främja immunförsvaret. Det låter ju som värsta superörten.

citronmelisste

För att göra te av din citronmeliss: Plocka av de största bladen från växten, och lägg dem på en bricka och låt torka i några dagar. Riv bladen i småbitar. Sedan är det bara att koka te.

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>