Gör eget naanbröd – lika gott som på restaurang

daal1

Jag glömde köpa naanbröd när jag handlade i dag, så det var bara att baka eget. Och herregud, jag ska aldrig köpa naan, så lätt som det var att baka själv! Jag som trodde det skulle vara svårt… Dessutom tycker jag faktiskt att det smakade lika bra som på restauranger. (De flesta naanrecept verkar innehålla jäst, men jag tog bakpulver – funkade utmärkt.)

Du behöver (2-4 naan beroende på storlek):
4-5 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl vatten
1 dl grekisk yoghurt
1 ägg

1 msk smält smör
1 riven eller pressad vitlöksklyfta
flingsalt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en plåt.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Blanda vatten, yoghurt och ägg i en annan bunke och häll det sedan i mjölblandningen. Knåda till en smidig deg.
4. Dela dagen i 2-4 bitar. Platta ut dem till ovala kakor och lägg dem på den varma plåten. Försök att inte göra dem så tjocka – de kommer bli större i ugnen.
5. Pensla brödet med smält smör blandat med vitlök (snåla inte!). Strö sedan över flingsalt.
6. Låt bröden gräddas i mitten av ugnen i ungefär 8 minuter.

Mums!

5 reaktion på “Gör eget naanbröd – lika gott som på restaurang

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>