Grönkålspaj – förmodligen den godaste paj du ätit

grönkålspaj1grönkålspaj2

Jag hittade det här receptet i tidningen Baka (som är en fantastisk tidning för alla som gillar att, ja, baka). Och grönkål är ju supernyttigt och gott, så varför inte testa? Jag testade och bjöd min syster och vi kunde inte sluta äta. Alltså… Det. Var. Så. Gott. Så perfekt.

Du behöver (4-6 personer):
125 gram smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
150 gram färsk grönkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 ägg
1,5 dl crème fraiche
1,5 dl mjölk
140 gram ädelost
1 dl grovhackade valnötter

Gör så här:
1. Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
4. Grovhacka grönkålen och koka den i lättsaltat vatten i några minuter.
5. Skala och skiva lök och vitlök och fräs löken mjuk i olja. Salta och peppra.
6. Vispa ihop ägg, crème fraiche och mjölk.
7. Mixa grönkålen och blanda den med äggblandningen.
8. Fördela löken i pajskalet. Strö över ädelosten och häll över äggstanningen. Strö över valnötterna och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.

Mums.

En reaktion på “Grönkålspaj – förmodligen den godaste paj du ätit

  1. Pingback: Spagetti med citron, fetaost och basilika | Hungriga damen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>