Hungriga damens påsktårta

påsktårtajohanna1

Inga idéer på påsktårta än? Gör den här, den gjorde jag förra året. Köp inte färdig marsipan, fixa det själv i stället, det blir mycket godare. Däremot kör jag med färdig tårtbotten… det kan man såklart också fixa själv. Men jag garanterar att den här tårtan blir både god och snygg!

Du behöver:
ett paket tredelad tårtbotten
ca 4 dl vispad grädde
ca 3 dl marsansås
ca 3 dl chokladpudding
300 gram marsipan
några droppar gul karamellfärg

Gör så här:
1. Lägg en tårtbotten på ett fat och bred marsansås över. Lägg sedan på en till botten och bred över chokladpuddingen. På sista lagret har du grädde. Bred den även ner över kanterna.
2. Färga marsipanen gul. Kavla sedan ut den så rund som möjligt. Ett smart tips är att kavla på plastfolie för att marsipanen inte ska fastna i bordet. Om den börjar fastna på kaveln i stället – pudra lite florsocker över marsipanen.
3. Nu kommer det kritiska momentet: att lägga marsipanen på tårtan. Om det känns svårt kan du rulla upp marsipanlocket på kaveln, så blir det lättare lite. Lägg ut locket på tårtan och forma den rund i kanten.
4. Skär bort den marsipan som blir över och använd den för att forma påskkycklingar eller påskägg att dekorera tårtan med. Till min tårta gjorde jag både och (men mina vänner tyckte inte att mina kycklingar såg ut som kycklingar, hrm…). Dessutom smälte jag lite mörk choklad som jag doppade kycklingarnas huvuden i, och använde för att spritsa mönster på påskäggen.
5. Låt gärna stå svalt ett tag. Före servering, pudra florsocker över tårtan.

Mums.

2 reaktion på “Hungriga damens påsktårta

  1. Pingback: Hungriga damen gratulerar Leksand till elitserieplatsen | Hungriga damen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>