Hungriga grönsakswoken med nudlar och jordnötter

Jag tror inte jag har en enda vän som inte fått smaka på Woken med stort W. Den har en historia. Det var en av de första rätterna jag lärde mig laga på hemkunskapen på högstadiet. Sedan dess har den följt med mig, i sissådär 15 år, och sista terminen på universitetet gjorde jag och min allra bästa studievän (och svägerska och granne) den här rätten flera gånger i veckan. Jag tröttnar aldrig på woken.

Självklart går det att byta ut grönsaker och blanda i lite egna favoriter, men receptet jag bjuder på är mitt original. Om jag vill lyxa till rätten lite eller bara få mer protein lägger jag till lite quornbitar eller blandar i ett ägg i grönsakerna när de har wokats klart.

Mina damer och herrar, I give you: paradrätten.

hungrigawoken

Du behöver (2 portioner):
1 vitlöksklyfta
1 morot
en bit vitkål
en halv zucchini
en halv röd paprika
en halv gul paprika
lite broccoli
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk soja
lite cayennepeppar
100 gram äggnudlar
1 dl jordnötter

Gör så här:
1. Pressa eller hacka vitlöken. Skär alla grönsaker i lagom stora (efter behag!) bitar. Slå på lite olja i en panna och börja woka vitlöken och morötterna. Efter en liten stund, häll på alla grönsaker och rör om då och då.
2. Koka upp lite vatten. Blanda ungefär 1 dl vatten med grönsaksbuljongen, en skvätt soja och lite cyennepeppar.
3. Koka nudlarna och häll sedan av vattnet från dem. Skölj de gärna i lite kallt vatten.
4. När grönsakerna ser schyssta ut (de ska inte ha för mycket färg), häll över nudlarna och sojasåsen. Blanda runt, låt grönsakerna och nudlarna dra åt sig såsen och häll sedan över nötter.
5. Ät! Smaklig måltid!

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>