I stället för kesella – alltid en hink grekyoghurt redo

grekiskyoghurt

Folk tjatar om kesella hit och kesella dit. Jag har inte riktigt förstått grejen. Testade för några år sedan, men blev liksom inte fast. I stället är jag helt hooked på grekisk yoghurt. Anledningen är att det går att använda till nästan allt. Jag har alltid en stor hink i kylskåpet. Den grekiska yoghurten är naturell, har ett fetthalt på tio procent och är krämigt god i konsistensen.

Vad jag använder den till?

  • Som frukostbas. Grekisk yoghurt med frukt, bär och nötter är jättegott. Den som tycker det blir för surt kan ringla lite honung över.
  • Till bananpannkaka. Bananpannkaka med grekisk yoghurt och bär är favoriten.
  • När jag gör naanbröd.
  • I såser. Nästan alla mina såser baserar jag på grekisk yoghurt, mest för att yoghurten alltid finns hemma, men också för att det blir goda, krämiga såser.
  • I tacos, i stället för crème fraiche eller gräddfil (även här mest för att yoghurten alltid finns hemma – och funkar så himla bra).
  • I stället för kesella vanilj som innehåller en del socker kan du blanda i vaniljpulver i grekisk yoghurt. Jättegott!

Och det här inlägget var inte sponsrat, även om det verkar så.

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>