Kakmonster till kidsen

kakmonster

För ett par helger sedan var mamma och jag barnvakt till mina syskonbarn, fyra och sex år. De såg mycket fram emot myskväll med popcorn och film. Jag fick ett ryck och överraskade dem med de här roliga kakmonstren. Vilka stora ögon barnen fick! ”WOW, hur gjorde du de här?!” Efter ett par tuggor undrade sexåringen om det blåa var kokos. ”Ja”, sa jag. ”Jag tycker inte om kokos”, sa han. Snabbt förklarade mormor att det inte alls var kokos, det var strössel. Men en sexåring går inte att lura. Han avstod, men minstingen tryckte i stället i sig två stora monster.

Temat för Månadens sötsak hos Söta saker är helg. Mitt tips är att överraska eventuella barn (eller vad tusan, vuxna blir nog glada också!) med färgglada kakmonster.

Gör så här:
1. Gör en vanlig chokladbollssmet. Eventuellt blir det mer barnvänligt om kaffet byts ut mot vatten. När jag själv var barn uppskattade jag också att ha o’boypulver i stället för kakao i mina chokladbollar. Men det är ju en smaksak.
2. Rulla några stora chokladbollar.
3. Färga kokos eller pärlsocker med valfri hushållsfärg. Alternativt använd färgglatt strössel. Rulla sedan bollarna i detta.
4. Tryck fast ögon på kakmonstret. Jag använde pinjenötter, för att det var det som fanns hemma. Ännu bättre blir det nog med minimarsmallows som man målar pupiller på (med hjälp av smält choklad eller chokladpenna).
5. Dela valfritt runt kex på mitten, så att det blir en halvmåne. Jag använde Oreo cookies, och skrapade bort fyllningen. Tryck in kexet en bit under ögonen – och voilà, du har skapat ett mumsigt och roligt kakmonster!

Psst, såna här monster kan man också göra.

Mums.

4 reaktion på “Kakmonster till kidsen

  1. Pingback: Helgbakat | Söta saker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>