Kladdiga chokladmuffins (LCHF)

lchfmuffins1

På en av mina favoritbloggar, Söta saker, bakas det Månadens sötsak varje månad. Bloggare är med och bakar efter ett specifikt tema. Det känns ju ganska givet att jag ska vara med. Den här månaden är temat muffins och jag har bakat en LCHF-variant som är kladdig och god. Även om det aldrig blir exakt samma när man utesluter vanligt socker och mjöl, så blir det fortfarande gott – samtidigt som blodsockernivån hålls på en jämn nivå (något jag märker tydligt).

Tips när du bakar mjuka kakor utan vanligt socker och mjöl: Använd silikonformar! På så vis hålls kakan ihop. Använder du vanliga pappersformar är det lätt att muffinsarna antingen smetas ut eller sjunker ihop. Jag använder både silikonformar och muffinsplåt.

lchfmuffins2

Personligen föredrar jag muffins utan glasyr, men jag la på lite ändå – det blir ju så fint (och gillar man glasyr kommer man gilla den här!).

Du behöver (cirka 12 muffins):
2 ägg
4 msk sukrin
0,5 krm vaniljpulver
100 gram smör
3/4 dl grädde
3 msk kakao

Glasyr:
200 gram philadelphia
1 dl sukrin melis
2 msk kakao
0,5 krm vaniljpulver

Gör så här:
1. Vispa ägg, sukrin och vaniljpulver till det blir lite luftigt.
2. Smält smöret tillsammans med kakaon. Rör till allt är smält och blandat.
3. Vispa ner grädden i äggsmeten, häll sedan i chokladsmeten och rör runt till allt är blandat.
4. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 8 minuter. Muffinsarna ska vara lite lösa inuti.
5. Låt muffinsarna svalna. Blanda alla ingredienser till glasyren. Spritsa eller smeta den på muffinsarna när de svalnat.

Mums.

En reaktion på “Kladdiga chokladmuffins (LCHF)

  1. Pingback: Muffins i mängder | Söta saker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>