Kylskåpsrensningen blev lyxmiddag

Jag har en rensa kylskåpet-vecka kan man säga, eftersom jag är mellan två resor. När jag kom hem från min förra resa och det var dags för middag förväntade jag mig inte så mycket. Men jag hittade en laxfilé i frysen och lite grönsaker som hållit sig fina i kylen – och detta blev en utsökt klassisk middag av ugnsbakade grönsaker med lax. Det bästa är att det ju fungerar utmärkt att slänga ihop det som finns i kylen.

laxochgrejer

Jag använde (1 portion):
1 laxfilé
1 potatis
1 morot
en halv paprika
en bit zucchini
en halv fetaost
75 gram fetaost
1 laxfilé

Sås:
2 skedar grekisk yoghurt
0,5 msk citronsaft
cirka 10 blad färsk basilika
salt och svartpeppar

Gör så här:
1. Skär potatis och morot i bitar och sätt in dem i ugnen på 225 grader i tio minuter.
2. Skär paprikan, zucchinin och fetaosten i bitar. Ta ut potatisen och moroten från ugnen och släng i resten av grönsakerna med dem. Häll olivolja, salt och peppar över och sätt in i ugnen igen.
3. Lägg en laxfilé i en annan ugnsform. Strö över salt och limepeppar och sätt in laxen i ugnen bredvid grönsakerna. Låt allt stå där i cirka 20 minuter.
4. Hacka färsk basilika och blanda det med den grekiska yoghurten, citronsås, salt och peppar. Ställ såsen i kylen till maten är klar.
5. Servera allt med några kvistar färsk timjan.

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>