Lax med zucchinitagliatelle, basilikadressing och rostade pinjenötter

11

Smakerna och konsistenserna i den här rätten! Basilikadressingen! Parmesanen! De söta ugnsbakade cocktailtomaterna! De rostade pinjenötterna!

Du behöver (4 portioner):
600 gram laxfilé
500 gram cocktailtomtaer
2 zucchini
50 gram rostade pinjenötter
parmesanost
salt och peppar

Basilikadressing:
1 kruka basilika
0,5 dl olivolja
1 tsk pressad citron
1 tsk rivet citronskal
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
2. Lägg basilika, olja, pressad vitlök, citronskal och pressad citron i en bunke och mixa den slät. Smaka av med salt och peppar.
3. Smörj en ugnform med olivolja och lägg i tomaterna. Salta och peppra laxfiléerna och lägg dem i en annan ugnsform. Sätt in både tomaterna och laxen i ugnen och låt dem vara där i cirka 20 minuter.
4. Rosta pinjenötterna i en het stekpanna.
5. Hyvla zucchinin med potatisskalare och koka den i två minuter i saltat vatten.
6. Servera laxen med zucchinitagliatelle, ugnsbakade cocktailtomater, rostade pinjenötter, parmesanost och basilikaolja.

Mums.

En reaktion på “Lax med zucchinitagliatelle, basilikadressing och rostade pinjenötter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>