Lax med zucchinitagliatelle, basilikadressing och rostade pinjenötter

11

Smakerna och konsistenserna i den här rätten! Basilikadressingen! Parmesanen! De söta ugnsbakade cocktailtomaterna! De rostade pinjenötterna!

Du behöver (4 portioner):
600 gram laxfilé
500 gram cocktailtomtaer
2 zucchini
50 gram rostade pinjenötter
parmesanost
salt och peppar

Basilikadressing:
1 kruka basilika
0,5 dl olivolja
1 tsk pressad citron
1 tsk rivet citronskal
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
2. Lägg basilika, olja, pressad vitlök, citronskal och pressad citron i en bunke och mixa den slät. Smaka av med salt och peppar.
3. Smörj en ugnform med olivolja och lägg i tomaterna. Salta och peppra laxfiléerna och lägg dem i en annan ugnsform. Sätt in både tomaterna och laxen i ugnen och låt dem vara där i cirka 20 minuter.
4. Rosta pinjenötterna i en het stekpanna.
5. Hyvla zucchinin med potatisskalare och koka den i två minuter i saltat vatten.
6. Servera laxen med zucchinitagliatelle, ugnsbakade cocktailtomater, rostade pinjenötter, parmesanost och basilikaolja.

Mums.

En reaktion på “Lax med zucchinitagliatelle, basilikadressing och rostade pinjenötter

Lämna ett svar till milla Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>