Ljummen halloumisallad

halloumisallad1

Hörni – här är en rätt ni måste testa! I receptet står det tamarisoja. Jag hade ingen aning om vad det var förrän jag såg det i ett recept. Tamarisoja är en japansk sojasås tillverkad av sojabönor och helt fri från gluten och vete. Den känns inte lika koncentrerad som den ”vanliga” sojan, utan är lite tunnare och har en lite annan smak. Tamarisojan är dessutom jättegod att använda vid rostning av nötter och frön… Det kommer jag berätta mer om en annan gång.

Du behöver (2 portioner):
200-300 gram halloumi
2 dl quinoa (jag hade tricolorequinoa)
1 broccolihuvud
en halv röd paprika
en näve sockerärtor
1 morot
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 msk tamarisoja
olivolja
salt och peppar
någon sorts sallad (jag hade ”finbladig krispig sallatsmix” från Ica)

Gör så här:
1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
2. Skölj broccoli, paprika och morötter. Bryt broccolin i små buketter. Skär paprika och morot i smala stavar.
3. Skiva halloumin och stek den. Plocka sedan bort den från pannan och låt vila på tallrik.
4. Lägg i övriga grönsaker och fräs upp dem tillsammans med pressad vitlökj. Tillsätt tamarisoja och salta och peppra. Blanda grönsakerna med quinoa och halloumiskivorna. Serverna på en salladsbädd.

Mums.

2 reaktion på “Ljummen halloumisallad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>