Ljummen rödbetssallad med ädelost

rödbetädelost

Jag har fått dille på rödbetor och quinoa. Eventuellt måste jag börja variera mig snart, men först ska jag bjuda er på ett lunchtips. Det här gjorde jag till lunch. Mängd? Det beror på hur många ni är, jag gjorde till mig själv.

Du behöver:
0,5 dl tricolorequinoa
1 rödbeta
ca 5 broccolibitar
några haricort verts
en liten bit paprika
lite blandad sallad
ca 50 gram ädelost
pinjenötter
salt och peppar

Gör så här:
1. Koka rödbetan till den är ganska mjuk. Gör det gärna i förväg, med tanke på att det kan ta rätt lång tid att få rödbetor mjuka.
2. Koka quinoa.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna en stund (dock inte salladen).
4. Skär rödbetan i bitar och häll över dem och quinoan i stekpannan, så allt får blandas samman och bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll upp på tallrik och strö ädelost och pinjenötter över.

Mums.

 

4 reaktion på “Ljummen rödbetssallad med ädelost

  1. Angie

    Måste bara säga att jag älskar initiativet till bloggen! Nu vill jag se mycket uppdateringar framöver, ok? Och det här ska jag LÄTT prova till lunch imorgon fast med festaost! Grejerna finns hemma. Mums ! Och puss påre!

    Svara
    1. Hungriga damen Inläggsförfattare

      Vad kul att du är positiv, Angie! Jag har massor av idéer, så uppdateringar lär det bli.

      Rätten är nog supergod med fetaost också!

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>