Ljuvlig mascarponekräm med bärkompott

mascarponekräm

Mäktigt. Och makalöst gott. Den här efterrätten är en LCHF-efterrätt som är godare än vilken annan vanlig efterrätt som helst, jag lovar. Men se upp, för till och med hungriga damen blir full i magen av en stor portion… Mascarponekrämen är minst lika god med färska jordgubbar i stället för bärkompott förresten.

Du behöver (4-6 portioner):
500 gram mascarpone
1 dl vispgrädde
2 krm vaniljpulver
1,5 dl sukrin

Bärkompott:
1 citron
cirka 250 gram frusna bär
0,5 dl sukrin

Gör så här:
1. Vispa grädde och blanda ner mascarpone, sukrin och vaniljpulver.
2. Riv citronen fint och blande ner den med de andra ingredienserna. Blanda allt väl.
3. Lägg de frusna bären i en kastrull och låt koka ihop med sukrin och saften av en halv citron i några minuter.
4. Fördela krämen i 4-6 skålar. Häll den varma bärkompotten över krämen och dekorera med en citronskiva och ett citronmelissblad.

Mums!

En reaktion på “Ljuvlig mascarponekräm med bärkompott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>