Mazarinmuffins

Jag ääääälskar mazariner, så jag var tvungen att testa att göra dem i muffinsform. Funkar utmärkt kan jag tala om. Så utmärkt att jag är rädd att jag smäller i mig alla själv till kvällsfikat.

mazarinmuffins1mazarinmuffins2

Du behöver (10-20 muffins beroende på storlek på formarna):
150 gram mandelmassa
1,5 dl socker
150 rumsvarmt smör
2 ägg
1 dl vetemjöl
flagad mandel

Gör så här:
1. Riv mandelmassan och tillsätt sockret. Rör ihop det.
2. Klicka ner smöret, lite i taget, och rör smeten slät mellan varje tillsats.
3. Rör ner äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje.
4. Tillsätt vetemjölet och rör samman smeten till den är slät.
5. Klicka ut smeten i muffinsformar så att de är fyllda till tre fjärdedelar ungefär. Smeten är tjockare än en vanlig muffinssmet och kommer därför inte rinna ner jämnt i formen. Men strunta i det – det kommer ske under gräddningen. Avsluta med att strö över flagad mandel.
6. Grädda mazarinmuffinsen i mitten av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.

Mums.

2 reaktion på “Mazarinmuffins

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>