Mogna bananer i fruktskålen? Gör en banankaka!

mognabananer

Har du bananer som ser ut som på bilden ovan? Vi är ju olika, men jag klarar i alla fall inte av att äta bananer som är gulbruna. Däremot passar de här övermogna bananerna perfekt i en kaka. De som känner mig vet att jag avskyr att slänga mat – så jag kunde inte annat än att ta reda på de här bananerna i dag. Jag gjorde en klassisk banankaka som en kompis och jag fikade med på balkongen framåt kvällen.

banankaka

Du behöver:
100 g smör
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
4 mogna bananer
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Gör så här:
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Smöra och bröa en springform. (Eller gör som jag: använd en silikonform som du slipper smöra – och som dessutom släpper ifrån sig kakan väldigt lätt.)
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Tillsätt vaniljsocker, kanel och salt och rör till en jämn smet.
5. Mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananerna, smöret, vetemjöl, mjölk och bakpulver och rör allt till en jämn smet.
6. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 45 minuter.
7. Låt kakan svalna något. Lägg sedan upp den på ett fat. Pudra eventuellt lite florsocker över kakan. Ät och njut!

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>