Mumsig pizza – glutenfri och GI-/LCHF-vänlig

Jag är lite känslig för att värma upp mat. Matlåda är inte min grej. Men den här pizzan är faktiskt god som matlåda! Bortsett från botten, som min svägerska tipsat mig om, blev pizzan improviserad med det jag hade hemma den här gången. Tomatsåsen gjorde jag på passerade tomater, lite grädde, vitlök, salt, peppar och oregano. Halva pizzan blev en tacopizza av överbliven quornfärs med tacosmak och på andra halvan la jag det som fanns i kylen: tomat, paprika, fetaost och mozzarella.

lchfpizza

Du behöver (1 plåt):
5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
1 ägg
1,5 dl vatten

Gör så här:
1. Blanda mjölet, fiberhusken och bakpulvret.
2. Blanda sedan i osten, fiberhusken och ägget. Strö över lite salt och rör om. Låt stå och svälla lite i 10 minuter.
3. Tryck ut degen med fingrarna på en bakpappersklädd plåt. Det är kladdigt, men fukta händerna så går det bättre. Gör degen så tunn det går. (Den ska helst bli krispig efter gräddningen.)
4. Grädda enbart pizzabotten i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
5. Ta ut botten och ha på fyllningen. Grädda sedan i 10 minuter till.
6. Klar! Ät!

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>