Mumsig rabarberpaj med dinkel och citron

Ojojoj, vad jag har legat på latsidan med matlagningen! Ja, det är sant, det är faktiskt inte så att jag inte har bloggat för att jag inte orkat – jag har snarare struntat i att laga vettig mat för att jag inte orkat. Jag har varit sjuk, bortrest och haft för mycket att göra. Men jag tror eventuellt att jag är på gång igen. Den här pajen som jag tänkte ge er receptet på gjorde faktiskt min mamma när jag var och hälsade på senast. Receptet kommer ursprungligen från Mitt kök.

rabarberpaj

Du behöver (6 portioner):
4-5 stjälkar rabarber
1 dl socker
0,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
skalet från en citron
1 tsk maizena
1 tsk malen kanel

Smuldeg:
1 dl vetemjöl
1,5 dl dinkelflingor
0,75 dl socker
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 gram smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform lite lätt med smör.
2. Tvätta och skala rabarbern med en potatisskalare om det behövs. Dela rabarbern i ungefär en centimeter långa bitar.
3. Blanda socker, farinsocker, vaniljsocker, citronskalet, maizena och malen kanel i en bunke. Lägg rabarberbitarna bunken och blanda runt tillsammans med alla torra ingredienser. Lägg sedan allt jämnt i pajformen.
4. Gör smuldegen genom att lägga alla ingredienser i en skål. Använd fingrarna för att blanda samman mjölblandningen till smulor.
5. Strö över smulorna över rabarbern och grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Pajen ska få ljusbrun färg och rabarbern ska mjukna.
6. Servera med vaniljsås eller vaniljglass när pajen fortfarande är ljummen.

Mums.

4 reaktion på “Mumsig rabarberpaj med dinkel och citron

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>