Sockerfri pannacotta med hallon

pannacotta

Jag hade grädde i kylen som gick ut. Och så fick jag syn på gelatinblad och tänkte: aaah, pannacotta! Så lite spontan pannacotta fick det bli. En LCHF-variant – som inte smakar annorlunda alls. Jag har snöat in lite på LCHF-desserter, eftersom det helt enkelt inte känns lika onyttigt att äta dem, och eftersom det är oerhört skönt att utesluta socker och därmed också blodsockersvängningar.

Du behöver (2 små portioner):
1 1/4 dl grädde
3/4 krm vaniljpulver
1,5 msk sukrin
1 gelatinblad
en näve hallon

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
2. Värm upp grädden med sukrin och vaniljpulver. Det ska inte kokas upp, utan låt det bara bli varmt. Ställ sedan grädden åt sidan.
3. Krama ur gelatinbladet och lägg det i grädden och låt smälta ner.
4. Häll upp blandningen i två små skålar eller glas. Låt det stå i kylskåpet i ett par timmar.
5. Mosa hallon och bred ut moset över pannacottan.

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>