Pasta med mumsig paprikasås

Här är ett recept jag första gången hittade i Mitt kök. Det är Paolo Roberto som står bakom det. Själv gjorde jag om det en smula – och mums!

pasta

Du behöver (4 portioner):
400 g tagliatelle
2 vitlöksklyftor
2 dl passerade tomater
2 röda paprikor
2 gula paprikor
3-4 msk olivolja
1 röd chilifrukt
3 msk finhackad bladpersilja
3 msk strimlad färsk basilika

Gör så här:
1. Hacka vitlöken. Skär paprikorna i strimlor.
2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna (du behöver en rätt rejäl, ta annars två normala). Låt vitlöken fräsa i någon minut. Lägg sedan i paprikabitarna och chilin. Salta och låt det steka på ganska hög värme i 3-4 minuter.
3. Häll de passerade tomaterna i paprika- och vitlöksblandningen. Strö över persilja och basilika. Låt sedan såsen koka på låg värme i 10-15 minuter.
4. Under tiden som såsen puttrar, koka upp lättsaltat pastavatten i en kastrull.
5. Koka pastan al denne. Häll bort vattnet och häll sedan pastan över paprikasåsen. Blanda noga och toppa med massor av riven parmesan och lite färsk basilika. Sedan är det bara att äta.

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>