Quorngryta med röd curry

Muuuums! Nej just ja, det brukar vara mitt slutord. Men hörni, i kväll lagades det gryta här hemma. En thaiinspirerad gryta kan man säga. Och jag är alltid lika nöjd när jag får en god hemmagjord gryta – det känns som så bra mat när man gjort det själv. Det här receptet tycker jag ni kan sno och göra där hemma.

quorngryta

Du behöver (4-6 portioner):
3 morötter
1 zucchini
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
färsk ingefära
2 burkar krossade tomater
1,5 tsk sambal oelek
1 msk röd curry
1/2 tsk paprikapulver
300 gram quornbitar
1 burk kokosmjölk
salt och peppar

Gör så här:
1. Skär grönsakerna i mindre bitar och fräs dem i olja i en wokpanna (eller en stor stekpanna eller stor gryta).
2. När grönsakerna är lite mjuka kan du riva ner ingefära, ungefär två teskedar. Tänk som Melker – efter behag! Häll också i krossade tomater, sambal oelek, röd curry och paprikapulver. Rör om och låt puttra en stund.
3. Häll ner quornbitarna i grytan och låt allt puttra i ungefär 10 minuter. Tillsätt sedan kokosmjölk, salt och peppar och låt grytan bli varm.
4. Servera med ris.

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>