Ratatouille med fetaost och frön

ratatouillrfetaost

Då och då gör jag ratatouille och fryser in – superbra att kunna ta fram. Här om dagen hade jag ingen som helst inspiration till matlagning, och började bläddra i Saltå Kvarns kokbok. Då hittade jag ett recept där jag inte behövde göra särskilt mycket mer än att ta fram en portion ratatouille från frysen. Ja, nästan bara.

Börja att göra ratatouille. Ha gärna i oregano, basilika och timjan också.

Häll den färdiga ratatouillen i en ugnsfast form. Smula sedan 100 gram fetaost i 1 dl crème fraiche (för två portioner). Klicka ut fetaoströran över ratatouillen. Strö över rostade pumpakärnor och gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter, tills fetaosten fått lite färg. KÄKA!

Mums.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>