Bästa saffransbaket: Saftiga muffins

saffransmuffins

Saffransmuffins är något av det godaste jag vet, långt godare än lussebullar. Kanske för att de ofta blir saftigare och får en mer koncentrerad smak av saffran. De här muffinsen blir fantastiskt goda och saftiga. Den som vill kan ju göra juliga cupcakes genom att spritsa på lite frosting och dekorera muffinsen. Min åsikt: less is more. Ät dem som de är.

Du behöver (cirka 12 muffins):
1 paket saffran (0,5 gram)
2 dl socker
1,5 dl mjölk
150 gram mjukt smör
2 ägg
3,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Koka upp saffran, mjölken och hälften av sockret. Låt sedan svalna.
2. Vispa upp smöret med resten av sockret. (Det går lättast om smöret är riktigt mjukt.)
3. Vispa ner ett ägg i taget.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör sedan ner mjölblandningen varvat med mjölkblandningen i äggvispet.
5. Häll upp smeten i 12 muffinsformar och grädde i 175 grader i 18-20 minuter.

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>