Scones med rågmjöl

scones

Jag hade frukostbesök i morse och bakade därför scones. En del av vetemjölet bytte jag ut till rågmjöl, vilket blev jättegott. Och lite, lite nyttigare.

Du behöver (4 personer):
100 gram smör
3 dl mjölk
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl.

Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Smält smöret och blanda i mjölken i det. Häll sedan vätskan över mjölblandningen och blanda till en jämn deg.
3. Dela degen i fyra delar och platta till runda kakor. Skär två skåror, som ett kors, över varje kaka och nagga dem med en gaffel.
4. Grädda i 250 grader i cirka 10-12 minuter.

Mums.

En reaktion på “Scones med rågmjöl

  1. Pingback: Sconesfrukost till bröllopsplaner | Johanna Lundholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>