Sesammarinerade quornfiléer med ljummen quinoasallad

mat1

Vissa saker är så enkla men ack så goda. Det här receptet hittade jag i GI-mat, en blandning mellan kokbok och tidning som kommer ut med Expressen då och då. Originalreceptet tyckte råris var en bra idé att ha i salladen, men det tyckte inte jag. Quinoa kändes roligare, godare och mer passande.

Till salladen: tricolorequinoa, ruccola, bladspenat, pommontomater, färsk broccoli, svarta bönor, soltorkade tomater.

Koka quinoan. Pensla quornfiléerna med ägg eller olja, och strö sesamfrön över. Stek i stekpanna eller låt de vara i ugnen till de fått lite färg. Skär plommontomaterna, broccolin och de soltorkade tomaterna. Blanda alla nyttigheter och ringla marinaden (som de soltorkade tomaterna ligger i) över salladen.

Mums.

En reaktion på “Sesammarinerade quornfiléer med ljummen quinoasallad

  1. Pingback: #hungrigadamen – 1 år i dag! | Hungriga damen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>