Skapa gudomliga cashew- och polkabiffar

polkabiffar1polkabiffar3polkabiffar2

Varför gör jag inte egna biffar oftare? Det är ju inte direkt svårt. Och det fantastiska i att äta en måltid med biffar som man gjort helt och hållet själv är ju faktiskt ganska oslagbart. Som de här biffarna, till exempel: cashew- och polkabiffar. Till dem åt jag quinoa, strimlad vitkål och en vitlökssås (av grekisk yoghurt, vitlök, örtsalt, chili, citronsaft och peppar). Varifrån jag fått receptet? Från en bekant som i sin tur fått det från någon matkasse, minns inte vilken. Hur som: genialiskt.

Du behöver (cirka 15 biffar):
1 påse cashewnötter
500 gram polkabetor
1 gul lök
1 msk olivolja
1 msk vatten
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl ströbröd

Gör så här:
1. Lägg cashewnötterna i en stor bunke och fyll på med vatten så att nötterna täcks.
2. Skala och finhacka löken. Fräs den i en stekpanna tills den mjuknat.
3. Skär av ändarna på polkabetorna och skala eller skrubba. Grovrim dem.
4. Häll av vattnet från cashewnötterna och vänd ner olja, vatten, salt och peppar. Mixa med en mixerstav eller i en hushållsassistent till en slät massa. Blanda ner de rivna betorna och mixa ytterligare. Vänd sedan ner den stekta löken och ströbrödet. Blanda.
5. Forma smeten till biffar (om de inte håller ihop, blanda i mer ströbröd) och stek på låg värme, några minuter på varje sida.

Mums.

3 reaktion på “Skapa gudomliga cashew- och polkabiffar

  1. Elin

    Vad roligt att du testat biffarna! Håller med dig- mums! Receptet kommer för övrigt från den vegetariska (eller egentligen veganska) matkassen Gröna kassen.

    Svara
    1. Hungriga damen Inläggsförfattare

      Ja, jag tyckte det var dags nu, det var så länge sedan jag fick receptet. ;) Tack för påminnelsen om varifrån receptet kommer!

      Svara
  2. Pingback: Vegetariska biffar med zucchini | Hungriga damen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>