Smörigt citrondränkt sparrispasta

När en kompis var på besök slängde vi (mest hon) ihop den här rätten.

Lätt och helt fantastiskt gott.

pastasparris2

Du behöver:
färsk pappardelle (pasta)
en knippe sparris
lätt soltorkade tomater (som inlagda körsbärstomater)
100 gram smör
skalet av 1 citron
fryst persilja
salt och svartpeppar

Gör så här:
1. Smält smöret. Blanda det med citronskal, lite persilja, salt och peppar.
2. Skär bort det fula från sparrisen och bryt den i tre delar.
3. Koka upp vatten i två kastruller. Lägg sparrisen i det ena och pastan i det andra. Koka ett par minuter. Häll sedan av vattnet från båda kastrullerna.
4. Blanda pastan, sparrisen och tomaterna i en skål. Häll över smörcitronsåsen, rör runt och strö gärna lite flingsalt över.

Mums.

pastasparris1

4 reaktion på “Smörigt citrondränkt sparrispasta

  1. Alexandra

    Miam, det låter fantastiskt gott! Detta vill jag verkligen prova! Jag har inte fått någon vettig ordning på pastarätterna sedan jag blev vegetarian förra året…

    Svara
    1. Hungriga damen Inläggsförfattare

      Klicka på ”Pasta” under Kategorier – där har du än så länge två pastarätter till som är hur goda som helst.

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>