Spenatpaj med ädelost

spenatpaj

Jag är ingen pajfantast. Men den här pajen, från GI&hälsa (Expressen) är jättegod. Jag tror nästan det har att göra med pajskalet, som är gjort på mandel- och kokosmjöl.

Dessutom är ju paj perfekt matlådemat!

Du behöver (6 portioner):
100 gram smör
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
2 ägg

Fyllning:
400 gram fryst bladspenat
125 gram ädelost
1 msk provensalska örter
3 ägg
2 dl grädde
salt och svartpeppar
en halv rödlök
1 dl valnötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
3. Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
4. Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Häll smeten över pajen.
5. Skala löken och skiva tunt. Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

Mums.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>