Spontan pyttipanna – när du inte har någon inspiration

pyttipanna

I kväll var en sådan när kväll när jag inte visste vad jag var sugen på och inte orkade göra någon seriös mat. Efter en snabb titt i kyl, frys och skafferi kom jag på den underskattade rätten: pyttipanna. Till en portion använde jag två små potatisar, ett stor näve quornbitar, två ägg och några inlagda rödbetor. Och så örtsalt.

Jag skalade potatisen, hackade den i minibitar och råstekte den sedan i smör (vilket egentligen tar alldeles för lång tid för en hungrig dam som jag – det är smartare att ha kokt potatis redo i kylen). Mot slutet av stekningen la jag i quornbitarna och lät dem steka tillsammans med potatisen. Jag kryddade med örtkrydda och lät sedan potatisen och bitarna vila på en tallrik medan jag stekte två ägg.

Servera med inlagda rödbetor.

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>