Storkok linssoppa – grym helgsyssla

linssoppa3

Linssoppa – gott och nyttigt. Den här linssoppan är fantastiskt smakrik och utan tvekan den godaste linssoppan jag någonsin ätit. Det är perfekt att frysa in den i portionsförpackningar (gamla syltburkar är jättebra att använda), något som räddat mig många gånger när jag inte orkat laga mat, är stressad, sjuk eller så. Så nu vet du vad du ska göra i helgen – koka soppa!

linssoppa1

Du behöver (ca åtta-tio portioner):
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 msk curry
2 msk spiskummin (gillar man inte det går det bra med timjan, det har jag haft många gånger)
1/2-3/4 tsk chilipulver
4 dl röda linser
4 grönsaksbuljongtärningar
1,5 liter vatten
1 liter passerade tomater
400 ml kokosmjölk
1 lime

Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stor kastrull. Mot slutet av fräsandet, tillsätt curry, spiskummin/timjan och chili.
2. Tillsätt vatten, linser och buljong. Koka upp soppan och låt den koka i 10-12 minuter.
3. Häll i de passerade tomaterna och kokosmjölken. Pressa ner saften av en lime (ta med fruktköttet också). Värm upp, rör om och servera!

Linssoppan är nästan ännu godare dagen efter, när den fått stå i kylen.

Mums.

5 reaktion på “Storkok linssoppa – grym helgsyssla

    1. #hungrigadamen

      Gör det! Som sagt, den är himla bra att ha i frysen. I dag, till exempel, när jag har för mycket att göra för att hinna laga lunch, har jag tagit fram en portion linssoppa från frysen.

      Svara
  1. Pingback: #hungrigadamen i Studentmagasinet | Hungriga damen

  2. Pingback: Inspiration – 28 vegetariska rätter | Hungriga damen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>