Sugen på afternoon tea i London?

afternoontea

Scones, clotted cream, bakelser och en kanna te. Minst en afternoon tea borde vara självklar vid varje Londonbesök. Här är tre favoriter.

1. The Doll’s House – i Harry Potter-miljö
Småblommigt porslin, tekannor och kakfat med tre våningar. Servitören ser ut som Harry Potter, vilket är mycket passande för platsen. Här i Harrow on the Hill, på den berömda pojkskolan Harrow School, spelades nämligen delar av Harry Potter-filmerna in. Området i sig är oerhört mysigt och sagolikt med många gamla byggnader och ligger, som namnet avslöjar, på en kulle med utsikt över London. The Doll’s House har förutom afternoon tea och varma rätter även en liten butik med söta inredningsprylar.
Pris: 30 pund för traditionell afternoon tea för två.
Adress: 44 High Street, HA1 3LL

2. Tate Modern – Njut av utsikten
På Tate Moderns sjätte våning ligger restaurangen med Londons finaste utsikt. Tate’s afternoon tea består av dockliknande bakverk: miniscones, små smörgåsliknande aptitretare – och minibakelser. Mycket sött. Det här är visserligen inte Londons bästa afternoon tea, men att sconesen är enkla kompenseras av den ståtliga utsikten över Themsen, Millennium Bridge och toppen av St Pauls Cathedral. Här kan man sitta i timmar och njuta, särskilt när mörkret lagt sig över London.
Pris: Från 10,95 pund.
Adress: Bankside, SE1 9TG

3. The Crusting Pipe – Underbara bakverk
Efter ett par timmars afternoon tea vill vi som gäster helst bli burna härifrån. Så fulla är magarna. Smörgåsar, scones, efterrätter, praliner… Lika underbart för smaklökarna som för ögat. Och överkomligt för plånboken. The Crusting Pipe ligger mitt i mysiga Market hall i Covent Garden. Tillåter vädret är det trivsamt att sitta utomhus på torget och njuta av livemusik, men annars är det minst lika trevligt inomhus. Här serveras nämligen klassisk afternoon tea i den mysigaste av miljöer – avskild i små krypin under lågt tak med stenvalv.
Pris: Från 15,95 pund.
Adress: 27 The Market Covent Garden, WC2E 8RD

Har du fler afternoon tea-favoriter i London? Tipsa gärna genom att kommentera, så jag har något nytt att upptäcka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>