Superfrukosten: Blåbärs- och vaniljgröt

När jag bodde i London fick jag lära mig något nytt – att det är mycket godare att koka havregrynsgröt på mjölk i stället för på vatten. Den terminen köpte jag onyttig gröt i portionsförpackningar. Det var gröt med sirapssmak eller gröt med mandelsmak. Och massor av socker, insåg jag när jag ätit gröten varje morgon i några veckor. Portionsförpackningarna bestod liksom av smaksatta (läs: sötade) havregryn. Kanske inte det bästa, men det gav mig inspiration.

Här om morgonen råkade jag göra en sjukt bra havregrynsgröt. Ett misstag gjorde den ännu godare – jag råkade nämligen tappa vaniljpulverburken i kastrullen, vilket resulterade i lite mer vaniljsmak än jag tänkt. Men oj, så gott!

blåbärsgröt1
blåbärsgröt2

Du behöver (1 portion):
1 dl havregryn
2,5 dl havremjölk
ca 0,5 dl frusna blåbär och hallon (eller andra bär)
2 krm vaniljpulver
pumpafrön
kokosflingor

Gör så här:
1. Häll i allt i en kastrull och låt puttra i några minuter.
2. Häll upp gröten på en tallrik och strö lite pumpafrön och kokosflingor över. Servera med havremjölk. (Jag är dessutom säker på att banan skulle vara supergott på också.)

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>