Ett tacoinspirerat misstag

Det gick inte så bra för mig i kväll. Jag hade planerat att göra en lyxig middag och hade därför tinat laxfiléer. När hungern hade gått för långt och jag var överhungrig gick jag till köket och kollade receptet. Rödbetor… Fan. Ja, ursäkta svenskan, men rödbetor tar ju en evighet att koka och det är ingen bra idé om man är en jättehungrig dam.

Så, det var bara att tänka om och skjuta laxmiddagen till i morgon. Och vad går fort att göra? Tacos! Öppnade kylskåpet. Ingen gurka. Ingen ost. I eftermiddagens stress hade jag även glömt att köpa quornfärs. Stressad och hungrig dam = dålig kombo.

Men! Genom att helt enkelt kolla vad som faktiskt fanns i kylskåpet slutade det hela i en mycket god, tacoinspirerad rätt.

tacotyp2

Jag använde quornbitar, tacokrydda, crème fraiche, fetaost, tomat, majs och bladspenat. Först stekte jag quornbitarna i lite olja. När de fått pyttelite färg hällde jag över tacokrydda och lite crème fraiche. Medan det gottade till sig hackade jag fetaost och tomat och hade sedan i det tillsammans med majsen i tacoblandningen. När allt blivit varmt hällde jag över bladspenat och blandade runt. Och sedan – klart att äta i tortillabröd!

tacotyp1

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>