Tandooriquorn (eller tandoorikyckling) med korianderris

Jag vet att jag brukar säga att recepten är lätta, men faktum är att de flesta av mina recept är väldigt lätta. Det här är inget undantag. Tandoorikycklingen och -såsen är mammas recept – ja, för hon gör det här receptet med kyckling. Jag gör det med quornfiléer, vilket blir fantastiskt. Och som det korianderfreak jag är kryddar jag gärna riset med lite extra grönt…

tandooriquorn

Du behöver:
quornfiléer
ris (gärna basmati)
färsk koriander
crème fraiche, fet malatgningsyoghurt eller liknande
tandoorikrydda
soja
olivolja
vitlök
salt och peppar

Gör så här:
1. Börja med att marinera filéerna i lite soja, olivolja, pressad vitlök, salt och peppar.
2. Koka upp riset.
3. Rör ihop såsen genom att enkelt blanda crème fraiche med tandoorikrydda. Såsen ska bli lätt ljusrosa. Smaka av, så att du kryddar lagom.
4. Stek filéerna och krydda dem med lite tandoorikrydda.
5. Blanda färsk koriander i riset.
6. Servera!

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>