Restips: Köp tysk, ljuvlig honung i Berlin

lemoncurdhonung

Jag älskar att köpa med mig något ätbart hem när jag är utomlands. I våras köpte jag lemoncurd i Portugal, mest för att burkarna var så fantastiskt fina. De har fått stå på en hylla och sett fina ut hittills, jag har inte ens öppnat dem.

Alldeles nyligen kom jag hem från Berlin. Där var jag på marknaden i Mauerpark och fick smaka helt fantastiskt ljuvlig honung. Det fanns i alla möjliga smaker. Valnöt, mint och mandel, hallon, svartvinbär och många fler. Min kompis och jag smakade hur mycket som helst. Jag köpte en lime- och ingefärahonung och en vaniljhonung. Helt fantastiska. Den förstnämnda passar utmärkt i te, medan den andra är supergod att till exempel doppa kex i.

Honungen heter Kaiser Honig. Den säljs på marknaden i Mauerpark varje söndag klockan 10-18, och i Maybachufer, Kreuzberg tisdag och fredag 11-18. Bra tips om du ska till Berlin!

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>