Ugnsrostade rödbetor och morötter med honung och timjan

ugnsrostaderodbetor1

Alltså, rödbetor… så gott att jag inte får nog. De är nog godast i ugnen.

Enkel och bra grej: Skala rödbetor och morötter. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja, honung och timjan. Salta och peppra. Rosta i ugnen på 225 grader i ungefär 30 minuter. Känn med sticka så att rotsakerna är lagom mjuka (de ska fortfarande ha lite tuggmotstånd).

Jag åt detta med quornfiléer och en sås av grekisk yoghurt, citron, färsk pesilja, salt och peppar. Hur gott som helst.

ugnsrostaderodbetor2

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>