Ugnsrostade grönsaker med fetaost och quornfiléer

ugnsrostade

Hungriga damen om någon vet att matbilder måste se läckra och inbjudande ut. Annars vill ju ingen göra maten. Och ingen kommer tro på att det är gott. Men jag lovar, den här rätten är jättegod, trots trist bild. NI MÅSTE TRO MIG!

Du behöver:
grönsaker efter behag (förslagsvis rödbetor, morot, zucchini, aubergine och paprika)
fetaost
quornfiléer (eller något kött om du är lagd åt det hållet)
olivolja
soja
salt och peppar

Örtsås:
crème fraiche
örter (färska är ju lyxigt, men jag hade torkad basilika och fryst persilja och örtblandning)
citronsaft
vitlök
salt och peppar

Gör så här:
1. Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en ugnsform. Tänk på att rödbetorna kan ta lite längre tid, så skär dem i mindre bitar eller låt dem vara i ugnen en stund före de övriga grönsakerna. Salta, peppra och ringla lite olivolja över grönsakerna. In i ugnen på sissådär 225 grader.
2. Pressa vitlök och blanda den tillsammans med örter i crème fraiche. Häll gärna i lite citronsaft och salta och peppra.
3. När grönsakerna varit i ugnen i ungefär 20 minuter är det dags att lägga på fetaosten. Dela den först, och låt sedan grönsakerna och osten vara i ugnen i ytterligare ungefär 20 minuter.
4. Gnid in quornfiléerna i olja och soja och stek dem.

Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>