Universums godaste semla

semlablogg

Bor du i Stockholm? Ta dig till Hammarby Sjöstad och Magnus Johansson Bageri & Konditori. De har den överlägset godaste semlan jag någonsin ätit. Den utklassar allt motstånd. Jag skulle nog kunna gå så långt som att säga att den inte har något motstånd.

Kära Stockholm. Sverige. Världen. Jag har hittat Universums godaste semla. Förväntningarna på just denna semla var skyhöga, så risken för att jag skulle bli besviken var överhängande. Lika förväntansfulla var vi, min kompis och jag, när vi steg in på det där stället jag hört så mycket gott om. Ett konditori och bageri som helt uppenbart har klass. Enkelt och avskalat, men så snyggt och modernt, med en känsla av exklusivitet. Och perfektionen. Jag menar, jag har aldrig sett så perfekt släta, felfria dammsugare. Bara en sån sak.

Och semlan. Semlan. Den vackra semlan.

Semlan med ett lock som inte alls var meningslöst som andra lock kan vara. Tvärtom, ett gott lock! Och ett gott bröd! Så… perfekt. Och en makalöst vackert spritsad grädde, som inte var sådär tung som grädde kan vara, utan fluffig. Lätt. Så oerhört lätt, men ändå inte tunn. Jag hittar inget annat ord än… perfekt.

Men mandelmassan… ja, mandelmassan… Till en början bara fantastiskt god mandelmassa. Sedan… herregud, smaken! Och den plötsliga upptäckten av små bitar av mandel, en ovanlig detalj som gjorde mandelmassan till en mandelmassa som inte är från denna jord. Det var där det gick upp för mig: det här är i särklass den godaste semlan jag smakat.

Och sedan förtvivlan: hur ska något kunna toppa det här?!

Mums!!

6 reaktion på “Universums godaste semla

  1. Pingback: Semlor fram till påsk! | Hungriga damen

  2. Pingback: Klara – färdiga – semmeltjuvstart! | Hungriga damen

  3. Linda Assarsson

    jag som inte är någon semmelfantast fastnade för denna beskrivning…
    Så jag har skrivit in i kalendern vart jag ska styra stegen för en semla om sisådär 7 månader ;)

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>